od jakiegos czasu mam problem z napedem 4x4 w o2 tj jak odpalam to spoko kreca sie wszystkie 4 kolka po sniegu ale za chwile zapala sie kontrolka esp i naped sie wylacza musze go wylaczyc i wlaczyc zeby znowu dzialal dziwna sprawa jak podlaczalem pod kom to wyszlo ze blad w pompie w haldexie ale co to moze byc ktos mial juz taki problem?
no nie do konca bo chodzi o to ze pompa dziala ale tylko do czasu kiedy nie zapali sie esp i wtedy jest lipa zanim sie esp zapali to nie pokazuje zadnych bledow czy ktos mial taki problem kiedys?
Ale jaki konkretnie blad. Bo moze byc nawet tak prozaiczny jak przegrzanie oleju w haldexie, jak mowisz ze chwile dziala, a jak podziala to jest error.
podaje co mam na wyduku
diagnostyka sterownikw skoda elektron napedu 4x4 3.0 pamiec bledow
01c0 pompa hydrauliczna dla sprzegla haldex uszkodzny ilosc usterek 1
a po zrestowanieu tj po wylaczeniu wlaczeniu auta wszustko k i bledu nima czy to moze byc ze musze wymienic olej i filterek w sprzegle?
dzieki za pomoc
snowey, trochę Ci wspólczuje, bo czytalem o tym gdzieś na vortexie chyba i finałem tego była wymiana sterownika haldex - mało toto nie kosztuje, więc trzeba szukać w używce.
Daj znać jaki będzie finał całej sytuacji.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
I stało sie po jakimś czasie wymieniłem olej i filtr komputer nie pokazuje juz błędów nawet w teście dynamicznym pokazuje ze jest ok...... Ale napęd dalej nie działa ani ku...... Drgnie wał sie kręci olej i filtr wymieniony zero błędów a jednak nie działa ? Ktoś ma jakieś pomysły ?
ok dlugo to trwalo hehe ale dziala ogolnie historia ciekawa (nieciakawa) byl probblem z czujka esp/abs czujka oszukiwala ze kola sie kreca i naped sie zalaczaal kiedy nie musial a nawet tylko kiedy nie musial zebatki w sprzegle stracily zeby a przy wymianie oleju wylecial olej i opilki . wymienilem czujki i problem esp abs zniknol ale zostal caly dyfer tego tez wymienilem co smieszne w aso za wymiane dyfra uzupelnienie i wymiane filtrow oraz olejow w haldexie i dyfrze zmiasilem sie w 900 btutto!!!! do tego dali mi auto zastepcze na czas napawy w zasadzie jeden dzien oddalem o 10 i potem o 14 odebralem nastepnego dnia jestem bedzo zadowolony bo cena byla mniejsza niz u magikow a wszystko dziala no i vat moge odliczyc
aha jeszcze co do tego ze raz dzialal raz nie - to bylo zalezne jak aktualnie lezaly wzgledem siebie zebatki w sprzegle jak zlapalo na zeby to zadzialal ale ze zebow bylo malo a te co byly byly starte wiec bylo jak bylo
Komentarz